Patientsikkerhedskonference '18

Patients!kkerheds

konference 2018

DAG 1

SKOP deltog til dette års patientsikkerhedskonference, der fandt sted på hotel Scandic Copenhagen. På førstedagen deltog SKOPs medlemmer i formiddagssession "Fra forbedringsprojekt til politik", hvor der særligt var fokus på projektet "Sikker Psykiatri" der har forløbet fra år 2014 til 2017.


Til eftermiddagssessionen "Bedre patientsikkerhed sparer penge" deltog medlemmer fra SKOP ligeledes, og her blev der særligt lagt vægt på én ting - nemlig at "patientsikkerhed på grunduddannelserne" er en vigtig faktor for netop at kunne spare penge på patientsikkerhed. Dette fremgår også i en ny rapport som bl.a. Dansk Selskab for Patientsikkerhed står for, hvor har man undersøgt hvordan sundhedsvæsnet får mest patientsikkerhed for pengene.


Læs mere her.

DAG 2

Anden dag på konferencen bød på en blanding mellem site vistis og workshop. Halvdelen af SKOPs medlemmer var på site visit i Mærsk tårnet der ligger ved siden af Panum på Københavns universitet. Dagen bød på rundvisning i den imponerende bygning og blev afsluttet med frokost på øverste etage med en flot udsigt ud over København.


Den anden halvdel af SKOPs medlemmer var til workshop på Hotel Scandic Copenhagen. Workshoppen "Oplevelser og samskabelse om forbedringer - næste niveau af patientsikkerhed?" bød på udvikling af konkrete idéer til, hvilke forandringer der skal ske, for at sundhedsvæsenet kan samarbejde endnu mere systematisk med brugerne om patientsikkerheden.


Læs mere her.